Sevim Εlite 28/2/2025
Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282
Περιγραφή προϊόντος
Όψιμη ποικιλία 130-135 ημερών.
Κορυφαία ποικιλία για τηγανιτές πατάτες.
Βολβοί μεγάλοι οβάλ με ρηχά μάτια
Βαθύ κίτρινο χρώμα
Ανθεκτική σε Νηματώδεις ,Περονόσπορο , Βακτήριο (Μελάνωση = Erwinia) , Ιώσεις (PLRV,PVY -μελίγκρες )
Υψηλή παραγωγή με με ομοιόμορφους κονδύλους
Μεσαίο ποσοστό αμύλου
Κατάλληλη για τηγάνι & ψήσιμο
Τύπος μαγειρέματος Β
Συνιστώμενη απόσταση φυτέματος 32-34 χ 70-75 εκ
Συνιστώμενη λίπανση 14 - 6 - 16 , 15 -9 -15 ,
18 - 9 -18 , 12 - 6 - 18 , 10 - 5 - 15
Ανθεκτική σε Μetribuzin (Σενκόρ και άλλα)
Συνιστώμενη λίπανση
Η πιο αποδοτική πατάτα έντονου κίτρινου χρωματισμού. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες παραγωγούς
θα είναι η πατάτα που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη.
- late variety, uniform large sized grading -
quality:
- cooking type B
- no discoloration after cooking
- starch content medium
- very good suitable for production of french fries after harvest
- low sensitvity to mechanical damage
- internal defects and black spots
yield:
- very high marketable yield
- large sized grading variety
- if desiccation is not in time
resistances:
- nematodes: Ro 1,3,4,5
- y-virus (PVY): very high
- potato leaf roll (PLRV): medium
- late blight: very high
- black leg: very high
- common scab: high
tuber: oval, shallow eyes, yellow skin, yellow flesh color
plant: tall, very strong, white color rapid development and foliage cover
agronomic advice: SEVIM can be produced on all types of soil seed treatment against rhizoctonia is recommend. SEVIM should be planted for the production of french fries in rows allowing 34-36 cm between tubers. SEVIM is not sensitive to metribuzin. N-supply up to 140kg N is recommended. Due to a good tolerance to late blight spraying intervals can be less than average