Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ασκαλώνια στο μαγείρεμα, χάνετε. Στο βιβλίο του «Κουζίνα Εμπιστευτικό», ο Anthony Bourdain λέει ότι τα ασκαλώνια (shallots) είναι ένα από τα συστατικά που κάνουν τα πιάτα των εστιατορίων να έχουν καλύτερη γεύση από το σπιτικό φαγητό. Τα ασκαλώνια είναι πολύ ήπια και γλυκά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν σε οποιαδήποτε συνταγή και είναι ιδανικά για όταν δεν θέλετε έντονη γεύση κρεμμυδιού. Είναι επίσης τέλεια για ωμα πιάτα, αφού είναι τραγανά αλλά όχι πικάντικα όπως τα άλλα κρεμμύδια.
Ναι μιλάμε για κρεμμύδι, αλλά όχι για οποιοδήποτε κρεμμύδι. Εδώ αναφερόμαστε στο ασκαλώνιο ή εσαλότ. Βρασμένο, σοταρισμένο, καραμελωμένο ή ωμό, το ασκαλώνιο είναι το no1 υλικό που χρησιμοποιούν οι σεφ στις κουζίνες τους.
Δεν υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα!
Αναζητήστε προϊόντα που σας ενδιαφέρουν ανά κατηγορία.